Here

NSSA - NSSA - Official Heat Times
NSSA - National Scholastic Surfing Association

The National Scholastic Surfing Association (NSSA) is a nonprofit organization whose mission is to encourage and assist its members in their interest to learn and develop the fundamentals and skills of surfing competition while competing in structured and quality events. The NSSA promotes the qualities of discipline and competitive excellence while supporting the merits of academic achievement to young surfers. The NSSA strives to provide a fun surfing experience for all of its members.

The NSSA is one of the few national youth sports organizations that require its participants to maintain academic standards in order to compete. Since 1978, the NSSA program philosophy has been that athletics and scholastics go hand in hand. More than 80 NSSA events are run nationwide that culminate with the annual National Championships which is regarded as the highest profile youth surfing event in America.


NSSA - Official Heat Times

UPDATED at 8:40 pm Sunday, June 23

THE NSSA NATIONAL OPEN AND EXPLORER CHAMPIONSHIPS WILL BE HELD JUNE 26-JULY 3 ON THE SOUTH SIDE OF HUNTINGTON BEACH PIER.

Directions:  Take the 5 freeway.  Exit Beach Blv and head south.  Follow to P.C.H. and turn right.  Follow to the pier and we'll be on the south side.

 

BLUE DENOTES THE START OF EACH DIVISION FOR THE OPEN SEASON

RED DENOTES THE START OF EACH DIVISION FOR THE EXPLORER SEASON

 

HEATS WILL BE AVAILABLE FOR VIEWING (BY SATURDAY 6/22) HEREhttps://www.liveheats.com/nssa

 ---------------------------------------------------------------------

NSSA NATIONAL CHAMPIONSHIPS

JUNE 26-JUNE 28, 2019

HUNTINGTON BEACH PIER

ORDER OF EVENTS


WEDNESDAY-JUNE 26 

3 EXPLORER WOMENS QUARTERFINALS @ 20 MIN EA 7:00-8:00

9 EXPLORER JUNIORS RND ONE HEATS @ 15 MIN EA 8:00-10:15

10 EXPLORER BOYS RND ONE HEATS @ 15 MIN EA 10:15-12:45

5 EXPLORER JUNIORS RND TWO HEATS  @ 20 MIN EA 12:45-2:25

2 EXPLORER WOMENS SEMI-FINALS  @ 20 MIN EA 2:25-3:05

5 EXPLORER MENS RND ONE HEATS @ 15 MIN EA 3:05-4:20

2 EXPLORER WOMENS LONGBOARD SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 4:20-5:00

-----------------------------------------------------------------

THURSDAY-JUNE 27

3 EXPLORER MENS QUARTERFINALS @ 20 MIN EA 7:00-8:00

5 EXPLORER BOYS RND TWO HEATS @ 20 MIN EA 8:00-9:40

3 EXPLORER JUNIORS QUARTERFINALS @ 20 MIN EA 9:40-10:40

9 EXPLORER MENEHUENE RND ONE HEATS @ 15 MIN EA 10:40-12:55

2 EXPLORER JUNIORS SEMI-FINALS  @ 20 MIN EA 12:55-1:35

5 EXPLORER MENEHUENE RND TWO HEATS @ 15 MIN EA 1:35-2:50

4 EXPLORER GIRLS QUARTERFINALS @ 20 MIN EA  2:50-3:50

4 EXPLORER SUPER GROMS QUARTERFINALS @ 15 MIN EA 3:50-4:50

EXPLORER SUPER GIRLS QUARTERFINALS @ 15 MIN EA 4:50-5:50

----------------------------------------------------------------------

FRIDAY-JUNE 28

3 EXPLORER MENEHUENE QUARTERFINALS @ 15 MIN EA 7:00-7:45

2 EXPLORER MENS SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 7:45-8:25

3 EXPLORER BOYS QUARTERFINALS @ 20 MIN EA 8:25-9:25

2 EXPLORER GIRLS SEMI-FINALS  @ 20 MIN EA  9:25-10:05

2 EXPLORER MENEHUENE SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 10:05-10:45

2 EXPLORER BOYS SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 10:45-11:25

2 EXPLORER SUPER GROMS SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 11:25-12:05

2 EXPLORER SUPER GIRLS SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 12:05-12:45


2019 NATIONAL EXPLORER CHAMPIONSHIP FINALS

1 EXPLORER JUNIORS FINAL @ 20 MIN EA 12:45-1:05

1 EXPLORER WOMENS FINAL @ 20 MIN EA 1:05-1:25

1 EXPLORER MENS FINAL @ 20 MIN EA 1:25-1:45

1 EXPLORER BOYS FINAL @ 20 MIN EA  1:45-2:05

1 EXPLORER GIRLS FINAL @ 20 MIN EA 2:05-2:25

1 EXPLORER MENEHUENE FINAL @ 20 MIN EA 2:25-2:45

1 EXPLORER SUPER GIRLS FINAL @ 20 MIN EA 2:45-3:05

1 EXPLORER SUPER GROMS FINAL  @ 20 MIN EA 3:05-3:25

1 EXPLORER LONGBOARD FINAL @ 20 MIN EA 3:25-3:45

1 EXPLORER DUKE FINAL @ 20 MIN EA 3:45-4:05

1 EXPLORER MASTERS FINAL

1 EXPLORER MENS SUP FINAL @ 20 MIN EA  4:05-4:25

1 EXPLORER SUPER SENIORS FINAL @ 20 MIN EA 4:25-4:45

1 EXPLORER WOMENS LONGBOARD FINAL @ 20 MIN EA 4:45-5:05

1 EXPLORER SENIORS FINAL @ 20 MIN EA 5:05-5:25

2019 NATIONAL EXPLORER CHAMPIONSHIPS AWARDS CEREMONY   5:35

---------------------------------------------------------------------

SATURDAY-JUNE 29

9 OPEN BOYS RND ONE HEATS @ 20 MIN EA 7:00-10:00

2 OPEN LONGBOARD SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 10:00-10:40

5 OPEN MINI GROMS RND ONE HEATS @ 20 MIN EA 10:40-12:20

6 OPEN WOMENS RND ONE HEATS @ 20 MIN EA 12:20-2:20

5 OPEN BOYS RND TWO HEATS @ 20 MIN EA 2:20-4:00

3 OPEN MINI GROMS QUARTERFINALS @20 MIN EA 4:00-5:00

-------------------------------------------------------

SUNDAY-JUNE 30

13 OPEN JUNIORS RND ONE HEATS @ 20 MIN EA 7:00-11:20

3 OPEN WOMENS ROUND TWO HEATS @ 20 MIN EA 11:20-12:20

3 OPEN BOYS QUARTERFINALS @ 20 MIN EA 12:20-1:20

5 OPEN GIRLS RND ONE HEATS  @ 20 MIN EA 1:20-3:00

5 OPEN SUPER GIRLS RND ONE HEATS @ 20 MIN EA 3:00-4:40

-----------------------------------------------------------

MONDAY-JULY 1

11 OPEN MENS RND ONE HEATS @ 20 MIN EA 7:00-10:40

3 OPEN GIRLS QUARTERFINALS @ 20 MIN EA 10:40-11:40

7 OPEN JUNIORS RND TWO HEATS @ 20 MIN EA 11:40-2:00

2 OPEN BOYS SEMI-FINALS  @ 20 MIN EA 2:00-2:40

3 OPEN SUPER GIRLS QUARTERFINALS @ 20 MIN EA 2:40-3:40

2 OPEN MINI GROMS SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 3:40-4:20

2 OPEN SUPER GIRLS SEMI-FINALS  @ 20 MIN EA 4:20-5:00

----------------------------------------------------

TUESDAY-JULY 2

6 OPEN MENS RND TWO HEATS @ 20 MIN EA 7:00-9:00

2 OPEN WOMENS RND THREE @ 20 MIN EA 9:00-9:40

3 OPEN MENS RND THREE HEATS  @ 20 MIN EA 9:40-10:40

2 OPEN WOMENS SEMI-FINALS (WOMEN ON WOMAN)  @ 25 MIN EA 10:40-11:30

2 OPEN MENS RND FOUR HEATS @ 20 MIN EA 11:30-12:10

4 OPEN JUNIORS QUARTERFINALS @ 20 MIN EA12:10-1:30

2 OPEN GIRLS SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 1:30-2:10

2 OPEN JUNIORS SEMI-FINALS @ 20 MIN EA 2:10-2:50

 2 NSSA AIR SHOW SEMI-FINALS  @ 20 MIN EA  2:50-3:30

----------------------------------------------------------

WEDNESDAY, JULY 3

2 OPEN MENS SEMI-FINALS (MAN ON MAN)  @ 25 MIN EA 8:00-8:50

2019 NATIONAL OPEN CHAMPIONSHIP FINALS

1 NSSA JR AIR SHOW FINAL @ 30 MIN EA 8:50-9:20

1 NSSA AIR SHOW FINAL @ 30 MIN EA 9:20-9:50

1 OPEN WOMENS FINAL @ 30 MIN EA 9:50-10:20

1 OPEN MENS FINAL @ 30 MIN EA 10:20-10:50

1 OPEN BOYS FINAL @ 30 MIN EA 10:50-11:20

1 OPEN JUNIORS FINAL @ 30 MIN EA 11:20-11:50

1 OPEN GIRLS FINAL @ 30 MIN EA 11:50-12:20

1 OPEN MINI GROMS FINAL @ 30 MIN EA 12:20-12:50

1 OPEN SUPER GIRLS FINAL  @ 30 MIN EA 12:50-1:20

1 OPEN LONGBOARD FINAL @ 30 MIN EA 1:20-1:50

NATIONAL CHAMPIONSHIPS AWARDS PRESENTATIONS – CHAMPIONSHIP  PODIUM 2:00

PRESENTATION OF THE 2019 MAYORS CUP – OPEN MENS AND OPEN WOMENS FINALISTS